Geef een draai aan jouw creativiteit

Cursus pottenbakken

Van bol klei tot iets moois
Heb je dat wel eens gezien? Een homp klei op een schijf, die begint te draaien. Met de hand wordt de klei voorzichtig omhoog getrokken. Wordt het een kom, een beker, of een bord? De pottenbakker laat zijn vingers rustig langs de klei glijden. Langzaam wordt de vorm zichtbaar. Het resultaat: een prachtige schaal!

Leren draaien
Het lijkt zo eenvoudig, maar dat is het niet! Dit maakt het juist geweldig leuk om te leren. Creatief bezig zijn met de klei zorgt voor ontspanning. En hoe leuk is het om je creaties thuis ook echt te kunnen gebruiken? Ontbijten van een zelfgemaakt bord, of je bloemen in je eigengemaakte vaas!

Workshops van Koramiek
Bij Koramiek leer je alle technieken van het pottenbakken. Van het plaatsen van de klei tot de afwerking. In onze inspirerende boerenschuur hebben we een modern atelier ingericht met alle benodigde apparatuur en materialen, zodat jij je kunt concentreren op je creatie van klei.


Steek je handen uit je mouwen

Kun je niet wachten om je handen uit je mouwen te steken? Klik op de knop hieronder en meld je aan voor één van de cursusdata.


Aanmelden voor cursusdatum

Wat ga je leren
Werk je voor het eerst met klei, dan starten we van voor af aan. Hoe zet je de klei op je schijf, hoe werkt alles en welke tools kun je gebruiken. Heb je al meer ervaring, dan gaan we door op techniek. Aan het eind van de workshop neemt iedereen één of meer creaties mee naar huis. Succes gegarandeerd!

Voor wie is de workshop?
De workshop pottenbakken is voor beginners en gevorderden. Je krijgt persoonlijke begeleiding op je eigen niveau. Bij de inschrijving kun je aangeven of je ervaring hebt.

Wat kost de workshop?
Voor de 3-daagse cursus betaal je € 349,-
Dit is inclusief al het materiaal en een uitgebreide lunch.

Van wie krijg je les?
Ik ben Coramay de Koning, eigenaar van atelier Koramiek. Je krijgt les van mij.

Mijn passie voor keramiek ontstond door het zien van prachtige voorwerpen die tijdens archeologische opgravingen boven de grond kwamen.

De kunst van zelf keramiek maken heb ik geleerd op de kunstacademie. Daarna ben ik mij gaan specialiseren in het draaien bij Joop Crompvoets. Dit prachtige ambacht, wat ik inmiddels al jaren met plezier beoefen, geef ik graag door aan enthousiaste cursisten.

Enthousiast geworden?

Heb je ook zin gekregen om je handen uit je mouwen te steken?
Klik op de knop hieronder en meld je aan voor één van de cursusdata.


Aanmelden voor cursusdatum

Twijfel je of heb je vraag?
Neem gerust contact op.